Ons team

Alle teamleden hebben ruime praktijkervaring in de zorg. 
Daarbij hebben de coaches een coachopleiding behaald en vele jaren ervaring met het ondersteunen van teams.

Lieke du Bois

Directeur/Coach


Als ondernemer zocht ik een team zeer ervaren en inspirerende zorgprofessionals met een goed gevoel voor humor. Met dit team wilde ik daadwerkelijk het verschil gaan maken in de zorg. 
En zie hier: Het is het team van De Keerzijde geworden!

 

Waarom doe je wat je doet (voor De Keerzijde)?

Ik geloof in de kracht van medewerkers op de werkvloer. Bewoners, patiënten, cliënten en hun families zijn afhankelijk van hun wat zorg, betrokkenheid en hulp betreft. Alles en iedereen binnen een zorgorganisatie zou zich hiervan bewust moeten zijn. En zich daarom ook ten dienste van medewerkers moeten opstellen. Alleen door goed naar hun te luisteren en van daaruit een gezamenlijke visie te bepalen kunnen de benodigde veranderingen in gang gezet worden. Van onderaf én vanuit intrinsieke motivatie en persoonlijke kracht. 

 

Ik kom zelf van de werkvloer en heb te vaak gezien en ervaren dat de ruimte om mee te denken en persoonlijke groei afgenomen werd van medewerkers in plaats van gestimuleerd. Dit leidt onherroepelijk tot ontevredenheid en conflicten waar de bewoners, patiënten, cliënten en hun families direct de dupe van zijn. Hoe erg is dat? 

 

Mijn drive is om kansen te creëren voor anderen en ook voor mezelf. Ik wil me altijd blijven ontwikkelen want daar word ik blij van. Ik ben compleet in de ban geraakt van de kracht van het ervaringsleren. In 2007 ben ik een weekend zelf deelnemer geweest in mijn eigen pilot training. Vanaf dat moment is de drive enorm en gun ik iedereen in de zorg deze bijzondere ervaring. 

 

Een krachtiger middel om geconfronteerd te worden met je eigen gedrag bestaat niet. En dat dit ook super grappig kan zijn past helemaal bij mij. Niets is zo fijn dan samen met je collega’s de slappe lach te hebben om je eigen of andermans onverwachte reacties. De inzichten en concrete acties stromen dan als vanzelf naar binnen. De veranderingen vinden als vanzelf plaats en zijn nog leuk ook. 

 

Wat breng jij mee?

Door mijn vertrouwen in mensen en te kijken naar wat er wel kan i.p.v. wat niet denk ik mensen te kunnen stimuleren en activeren het beste uit zichzelf naar boven te halen. Mijn grote uitdaging is de mens te ontmoeten, in verbinding te komen en alle opgebouwde schillen af te laten vallen. Uiteindelijk is dat ook wat de bewoners, patiënten, cliënten en hun families van ons vragen en bij ons zoeken. Wees jezelf want dat is goed genoeg.  

Verder heb ik veel positieve energie en de overtuiging dat het werken in de zorg het meest mooie vak is dat er is. Daadwerkelijk voor een ander mens het verschil kunnen maken geeft enorm veel voldoening. Dat kunnen doen zit vaak in de kleine details van ons gedrag. Die spiegel wil ik mezelf en iedereen om me heen continu voorhouden.    

 

Naast training geven, waar houd je nog meer van?

Ik ben een sportende Bourgondiër. Dat wil zeggen dat ik naast het vele trainen in de sportschool, boksen is favoriet, ook wel erg van lekker eten en gezelligheid houd. Ook ben ik voorzitter van Constru Casa NL van waaruit kansarme families geholpen worden bij het bouwen van hun nieuwe huizen in Guatemala. In 2020 ga ik samen met mijn dochter daar helpen bouwen als vrijwilliger. Zin in! 

"Geef me werk wat bij me past en ik hoef nooit meer te werken."

 

- Confucius -