Ervaringsleren

Werken in de zorg vraagt om inlevingsvermogen. Je kunnen verplaatsen in de ander en aanvoelen wat iemand nodig heeft. Toch overkomt het de beste zorgmedewerkers dat ze ondanks goede zorgen niet de omslag kunnen maken naar écht persoonsgerichte zorg. Door dagelijkse taken, tijdsdruk en personeelskrapte ontstaat routinematig handelen.

En daarmee komt de bewoner niet in regie, maar bereiken we juist het tegenovergestelde.

De Keerzijde doorbreekt deze strubbeling.Pijnlijke
herkenning

Werken in de zorg

Mensen die kiezen voor het werken in de zorg beschikken over specifieke kwaliteiten. Zij zijn elke dag met hart en ziel bezig om het leven van bewoners, patiënten en cliënten een beetje mooier maken. Tegelijkertijd kan werken in de zorg frustreren. Er zijn immers zoveel dagelijkse taken en lang niet altijd genoeg mensen om deze uit te voeren. En dan zijn er nog al die administratieve verplichtingen.

 

Ervaringstraining

Bij De Keerzijde leren we je deze beperkende gedachtegang te doorbreken. We leren je denken in mogelijkheden én laten je inzien dat niet alles wat je in je werk doet ook daadwerkelijk nodig is. De zorg kan écht anders. Zonder de hele organisatie op zijn kop te zetten of gaan we dat juist wel doen?

 

Hoe doen we dat?

We gaan je niet zeggen hoe je je werk moet doen. We laten het je ervaren. Tijdens onze trainingen en workshops ga je zelf letterlijk op de stoel van de zorgvrager zitten. Je gaat zo het effect van jouw eigen gedrag ervaren. Dit levert confronterende en ook hilarische situaties op. Inzichten waarmee je direct in de praktijk aan de slag gaat. Onze coaches helpen je vervolgens om deze inzichten te vertalen naar jouw zorgorganisatie en te borgen in een nieuwe werkroutine. Ervaringsleren is de meest effectieve manier als je daadwerkelijk wilt veranderen en groeien in je werk.

 

Meemaken is Waarmaken

Ontdek hier ons ervaringstraject! Kennismaken, Meemaken, Waarmaken!

"Kennis spreekt, maar wijsheid luistert."

 

- Jimi Hendrix -

Schrijf je in

We sturen maximaal 4 keer per jaar
een nieuwsbrief toe.