MEEMAKEN
IS WAARMAKEN

Lang verblijf: 2 dagtrainingenSuperdag

gehad!

Ervaringstraject 

(2 dgn. x 7,5 uur)

Het ervaringstraject is onze meest uitgebreide variant van de Meemaken is Waarmaken Methode.

Binnen vier dagdelen gaan de deelnemers in groepen van 10 tot 12 personen de confrontatie aan met zichzelf en komen zo tot belangrijke inzichten en acties. Doordat de inzichten van binnenuit komen worden deze op de vloer vrijwel meteen toegepast. Niet zelden wordt het als een cadeautje door deelnemers ervaren. 

Opzet van het traject

Kennismaken

Binnen het eerste dagdeel worden deelnemers door een ervaren zorgcoach gecoacht op persoonlijke drijfveren en onderlinge communicatie.

 

Aan de orde komen de ontwikkelingen van het moment, ieders motivatie voor de zorg,  effect van vooroordelen, oprechte nieuwsgierigheid, onderlinge samenwerking en de cirkel van invloed. 

 

Tenslotte worden deelnemers voorbereid op het 2e onderdeel:  

 

Meemaken 

Binnen deze twee dagdelen gaan deelnemers de confrontatie met zichzelf aan.

 

Zij worden verzorgd en begeleid door zorgprofessionals van De Keerzijde. Ze ervaren wat er met hun gebeurt als regie van leven stap voor stap overgenomen wordt. En hoe snel een mens zich aanpast aan dat wat er is.

Ter ondersteuning worden beperkingen ingezet zoals slecht horen, slecht zien, niet kunnen praten, incontinentiemateriaal of rolstoelafhankelijkheid.

Niks moet, alles mag.

 

De coach is op de achtergrond aanwezig zodat er, indien nodig, een time-out aangevraagd kan worden. Belangrijk is dat deelnemers zich veilig en gerespecteerd voelen zodat de ervaring volledig naar binnen kan stromen.  

 

Aan het einde van de dag worden ervaringen uitgewisseld met de coach en plannen gemaakt voor het 3e onderdeel:

 

Waarmaken

In dit dagdeel worden met dezelfde coach inzichten, ideeën en concrete acties verzameld. Reflecties worden gedeeld en afspraken voor gebruik in de praktijk worden vastgelegd.

 

Feedback geven en ontvangen en effectief vergaderen zijn hierbij vaste onderdelen. Aan het einde worden er afspraken gemaakt over de borging met deelnemers en leidinggevenden.  

Resultaat

Deelnemers gaan naar huis met een onvergetelijke ervaring. Door de coaching voor- en achteraf worden concrete acties vastgelegd en gekoppeld aan duidelijke afspraken zodat medewerkers en leidinggevenden hiermee verder kunnen in de praktijk.

 

Het traject is geaccrediteerd met 14 Accreditatiepunten voor het V&VN Kwaliteitsregister en Register Zorgprofessionals.

Een erkend deelnamecertificaat wordt uitgereikt bij afsluiting van het gehele traject. 

  

Naast concrete acties en resultaten zijn deelnemers één groep geworden. Zij hebben een gezamenlijke ervaring beleefd welke spannend, confronterend, herkenbaar en vaak hilarisch is geweest. Ze hebben zichzelf en hun collega's heel goed leren kennen.   

 

Benieuwd? Kijk eens op de ervaringen pagina.

Voor wie

Het ervaringstraject is bijzonder geschikt voor teams uit de ouderenzorg, thuiszorg, verpleging en gehandicaptenzorg.

Al onze trajecten worden met opdrachtgevers, leidinggevenden, medewerkers voorbereid en op maat gemaakt. Ook worden hierin de te hanteren maatregelen i.v.m. het COVID virus vastgesteld. 

 

Zeer geschikt voor organisaties die investeren in hun medewerkers en in de ontwikkelingen naar ontregeling van zorg, kleinschalig wonen en persoonlijke aandacht. 

Meer weten over het
ERVARINGSTRAJECT?

 

Benieuwd hoe wij MEEMAKEN IS WAARMAKEN in jouw organisatie zouden kunnen inzetten? Alle workshops, trainingen en trajecten zijn maatwerk en aanpasbaar aan jouw specifieke situatie.

 

We overleggen graag met je over de mogelijkheden!

 

Bel 0168- 456087 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor specifieke vragen bel 06- 15076672

Naam is verplicht

Email of telefoonnummer is verplicht.

Invalid Input

Verplicht

Schrijf je in

We sturen maximaal 4 keer per jaar
een nieuwsbrief toe.