Het verhaal van (onze) Modaser Ali, beschreven door Surplus

Talenten zien en kansen pakken. Modaser Ali is hier het grote voorbeeld van. In zijn vrijwilligerswerk heeft hij kunnen laten zien wat hij te bieden heeft!

Modaser (17) komt uit Sudan en woont sinds 3 jaar in Nederland. Het was zijn grote wens om in de zorg te werken en dat heeft hij gerealiseerd. Maar, dat ging niet vanzelf: “Ik vond de taal eerst erg moeilijk, dan is het lastig om zomaar vrijwilligerswerk te vinden en dat te gaan doen.”

 Eerste stappen in de zorg
Gelukkig kreeg Modaser coaching van de Keerzijde. De Keerzijde is een organisatie die medewerkers ondersteunt in een stap naar de zorg. Behalve met het zoeken naar vrijwilligerswerk, verzorgen zij theoretische en praktische kennis en coaching on the job. Met een programma op maat hebben zij veel voor Modaser betekend in zijn eerste stappen in de zorg.

Via de Keerzijde kwam Modaser bij Surplus terecht. Daar waren we enorm bij mee en hij werd met open armen ontvangen. Als vrijwillig medewerker bij Surplus startte hij niet op een maar zelfs op twee locaties. “Ik deed vrijwilligerswerk op afdeling Westerwiek en Vuchterhage. Op Westerwiek begeleidde ik activiteiten, zoals spelletjes en geheugentraining en ging ik bij bewoners op visite. Op Vuchterhage hielp ik met het koffierondje.”

Vrolijke verbinder
Laura is vrijwilligerscoördinator op Westerwiek: “Zodra Modaser binnenstapte, werd iedereen blij. Zijn vrolijkheid is aanstekelijk. Maar ook door de levenservaring die hij op jonge leeftijd al heeft, wist hij bewoners te raken en bijzondere verbindingen aan te gaan. Modaser laat hiermee een diepe indruk achter, zelfs op afdelingen waar hij niet werkte vroegen ze: Wanneer komt hij weer? Zo zie je hoe je door het geven van kansen veel mooie momenten kan creëren.”

Grote ambitie
Tijdens zijn vrijwilligerswerk rondde Modaser al de zorgopleiding niveau 1 af en klaar is hij nog lang niet. Hij studeert stevig verder en daar komt ook stage bij kijken. De komende tijd zal Modaser daarom het vrijwilligerswerk op een laat pitje zetten. Modaser heeft veel ambitie: “Ik hoop de opleiding Helpende af te ronden en in de toekomst een opleiding Verpleegkunde te doen. Vrijwilligerswerk is mijn eerste stap geweest in het werken in de zorg en dat heeft mij geïnspireerd om de zorg te kiezen als studierichting. Ik heb ontzettend veel zin in de nieuwe opleiding!”

Credits: dit is een artikel geschreven door Surplus


Schrijf je in

We sturen maximaal 4 keer per jaar
een nieuwsbrief toe.