Praktijk opleiding
zorg

10-12 wekenIk doe het

Voor wie geschikt?

De Keerzijde geeft mensen een kans om de opstap naar betaald werk in de zorg te maken.

 

 

Ben je geschikt?

Het werken in de zorg vraagt om specifieke karaktereigenschappen. Daarom kijken we tijdens de kennismaking eerst goed naar persoonlijke eigenschappen. Wat we belangrijk vinden is:

  • Een krachtige motivatie voor het werk in de zorg
  • Een warme persoonlijkheid en een natuurlijke drive om te zorgen
  • Geen afwachtende, maar een proactieve werkhouding
  • Een fysiek gezond gestel en in staat om te zorgen voor een ander
  • Verantwoordelijkheidsgevoel

 

 

Geen ervaring in de zorg?

Is de kandidaat geschikt, maar heeft deze persoon nog geen enkele ervaring in de zorg? Dan starten we met inzet als vrijwilliger in een zorgorganisatie. Zo gaan we kijken welk werk in de zorg het beste bij iemand past. Ook kan de kandidaat zelf bepalen of het werken in de zorg echt passend is.

 

 

Wel ervaring in de zorg?

Is een kandidaat geschikt en heeft deze ervaring in de zorg? Dan kijken we op welk niveau iemand zit, of iemand te coachen is en of er een inburgeringsdiploma aanwezig is. We zoeken vervolgens op maat een geschikte leerplek in een zorgorganisatie. Hier kan de kandidaat werken aan zijn zorgvaardigheden en wellicht inburgeringseisen. Het verbeteren van de Nederlandse (zorg) taal heeft hierbij prioriteit.

 

 

 

Praktijk opleiding Zorg 10-12 weken

Kandidaten versterken wij met theoretische en praktische kennis. Elke week bestaat uit interactieve studiedagen en veel coaching on the job. Dit laatste gebeurt onder leiding van een coach van De Keerzijde. Vanaf dag 1 worden kandidaten door deze coach ingewerkt in samenspraak met medewerkers van de organisatie. We zijn op deze manier direct ondersteunend omdat vast personeel geen tijd of mogelijkheden heeft om nieuwe collega’s in te werken. De Keerzijde biedt een leerprogramma op maat aan. We kijken hierbij wat iemand al wel kan en nog verder moet ontwikkelen. Deze aanpak blijkt bijzonder effectief om bijvoorbeeld ook taalachterstanden versneld in te lopen.

 

 

Win-winsituatie

De Praktijkopleiding Zorg blijkt bijzonder geschikt voor statushouders. De Keerzijde biedt hen met heel veel plezier en motivatie een mooie kans in onze samenleving. Onze aanpak levert een gastvrije, liefdevolle werkhouding op. En dat is precies waar de bewoners in zorg om vragen: er is behoefte aan begrip, warme persoonlijke aandacht, vrolijkheid, betrokkenheid, buitenlucht en gezelligheid. Het zijn precies deze kwaliteiten waarmee onze leerlingen de zorgwereld verblijden.

Opleiden coaches on the job

Het is ook mogelijk om intern coaches on the job op te leiden.

Wij werken volgens het train-de-trainer principe. 

Voor meer informatie neem contact met ons op.

 

 

 

“Van nature zijn we broeders, door de opvoeding worden we vreemden”

 

- Confucius -