Praktijk opleiding
zorg

Voor alle mensen die graag in de zorg aan het werk willen, maar niet goed weten hoe en waar. Zoals statushouders die op zoek zijn naar meer persoonlijk onderwijs tijdens hun opstap naar betaald werk. Zie

Ik kan het wel!

Voor wie geschikt?

Voor alle mensen die graag in de zorg aan het werk willen, maar niet goed weten hoe en waar. Zoals statushouders die op zoek zijn naar meer persoonlijk onderwijs tijdens hun opstap naar betaald werk. 

 

Ben je geschikt?

Het werken in de zorg vraagt om specifieke karaktereigenschappen. Daarom kijken we tijdens de kennismaking eerst goed naar persoonlijke eigenschappen. Wat we belangrijk vinden is:

  • Een krachtige motivatie voor het werk in de zorg
  • Een warme persoonlijkheid en een natuurlijke drive om te zorgen
  • Geen afwachtende, maar een proactieve werkhouding
  • Een fysiek gezond lichaam 
  • Verantwoordelijkheidsgevoel

 

Geen ervaring in de zorg?

Is de kandidaat geschikt, maar heeft deze persoon nog geen enkele ervaring in de zorg? Dan starten we met inzet als vrijwilliger in een zorgorganisatie. Zo gaan we kijken welk werk in de zorg het beste bij iemand past. Ook kan de kandidaat zelf bepalen of het werken in de zorg echt passend is.

 

Wel ervaring in de zorg?

Is een kandidaat geschikt en heeft deze ervaring in de zorg? Dan kijken we op welk niveau iemand zit. We zoeken vervolgens op maat een geschikte leerplek in een zorgorganisatie. Hier kan de kandidaat werken aan zijn zorgvaardigheden. Het verbeteren van de Nederlandse (zorg) taal heeft hierbij prioriteit.

 

Praktijk opleiding Zorg 

Kandidaten versterken wij met theoretische en praktische kennis. Elke week bestaat uit interactieve studiedagen en veel coaching on the job. Vanaf dag 1 worden kandidaten door de coach ingewerkt in samenspraak met medewerkers van de organisatie. We zijn op deze manier direct ondersteunend, ook voor vast personeel dat geen tijd of mogelijkheden heeft om nieuwe collega’s in te werken. De Keerzijde biedt een persoonlijk leerprogramma aan. We kijken hierbij wat iemand al wel kan en nog verder moet ontwikkelen. Deze aanpak blijkt bijzonder effectief om bijvoorbeeld ook taalachterstanden versneld in te lopen.

Na afronding van de opleiding blijven wij kandidaten nog minimaal een half jaar ondersteunen. 

 

Win-winsituatie

De Praktijkopleiding Zorg blijkt bijzonder geschikt voor statushouders. De Keerzijde biedt hen met heel veel plezier en motivatie een mooie kans in onze samenleving. Onze aanpak levert een gastvrije, liefdevolle werkhouding op. En dat is precies waar bewoners in zorg om vragen: begrip, warme persoonlijke aandacht, vrolijkheid, betrokkenheid, buitenlucht en gezelligheid. Het zijn precies deze kwaliteiten waarmee onze leerlingen de zorgwereld verblijden.

Opleiden coaches on the job

Het is mogelijk om intern coaches on the job op te leiden. Wij werken volgens het

train-de-trainer principe. 

Voor meer informatie neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op. 

Mawahib Suliman, leerling opleiding geeft presentatie over opleiding tijdens bijeenkomst Transvorm.

Patrick de Jongh, Manager zorg over inzet leerlingen op zijn afdeling.  

“Van nature zijn we broeders, door de opvoeding worden we vreemden”

 

- Confucius -

Schrijf je in

We sturen maximaal 4 keer per jaar
een nieuwsbrief toe.