DE KEERZIJDE

Ervaringstrainingen en praktijkopleidingen
voor de zorg.
Minder regels, meer plezier.

In onze ervaringstrainingen wordt stap voor stap de regie overgenomen door onze 'Zusters' uit de praktijk. Zo voel je zelf wat afhankelijkheid met je doet. Deze kijk in de spiegel geeft een enorme boost voor verandering en persoonlijke versterking. Een hilarische eyeopener die niet snel vergeten wordt. Veranderingen en ideeën voor de dagelijkse zorg komen dan vanuit medewerkers en worden gezamenlijk met managers uitgevoerd.

Daar wordt iedereen beter van. 

 

 

Omdat we enorm veel nieuwe én goede medewerkers nodig hebben leiden wij statushouders en vluchtelingen op. Dit doen wij binnen speciaal ontwikkelde praktijkopleidingen met o.a. coaching on the job. Samen met onze partners bouwen wij aan een goede basis en achtervang in het vervolgtraject zodat duurzame inzetbaarheid gegarandeerd is. 

 

Wij investeren in het zorgvak omdat we geloven in de kracht en kwaliteit van mensen met een groot hart. 

 

 


 

MEEMAKEN
IS
WAARMAKEN

Ervaringstrainingen en workshops

Binnen deze trainingen worden deelnemers zelf verzorgd en begeleid door onze zorgprofessionals met jarenlange werkervaring.  Beperkingen zoals slecht zien, slecht horen, niet kunnen praten en rolstoelafhankelijkheid worden persoonlijk ervaren. Hulp bij de maaltijd en verzorging? Geen probleem! Je kijkt in de spiegel naar het effect van je eigen gedrag. Je voelt wat kleine, niet uitgeproken automatismen met jou doen. We spelen geen rollenspel want je blijft gewoon jezelf. Net zo makkelijk. Alles wat er gebeurt komt uit de praktijk en juist dit maakt de training pijnlijk herkenbaar maar zeker ook hilarisch. Een duurzame ondersteuning in kracht en positieve energie.

Bruikbaar vanaf dag één.   

OPSTAP
NAAR BETAALD WERK

Praktijkopleiding met coaching on the job

 

 Wil je graag werken in de zorg? Maar weet je niet waar te beginnen? Dan is de Praktijkopleiding Zorg, geschikt voor o.a. statushouders, van De Keerzijde iets voor jou. Je legt een goede basis om door te groeien naar een interne BBL-opleiding. De erkenningen zorgen voor een opstap naar betaald werk. De Keerzijde blijft, ook na afronding van de opleiding, ondersteuning bieden. We kiezen voor duurzame inzetbaarheid. Er is geen weg meer terug. Soms is er extra aandacht voor nodig en de moed om van gebaande paden af te wijken. En juist dat vinden wij erg leuk. 

 

Momenteel wordt deze opleiding vernieuwd en uitgebreid i.s.m. verschillende samenwerkingspartners. Volg onze nieuwsberichten via de nieuwsbrief en social media om op de hoogte te blijven. 

“I’ve learned that people will forget what you said,
people will forget what you did, but people will never
forget how you made them feel.”

 

- Maya Angelou -

Lieke schrijft: Vooroordelen

Tja, vooroordelen.

Voor iemand die statushouders wil ondersteunen, moet ik bekennen dat ik er ook regelmatig last van heb. Als ik een aantal keren achter elkaar het huiswerk van een student niet toegestuurd krijg, denk ik al snel: ze zal er wel geen zin in hebben. Laatst kwam ik dan ook een beetje boos binnen bij een afspraak. Ik wilde de studente zeggen dat ik niet voor niks zoveel tijd in gesprekken met elkaar steek. Dat ik er op zijn minst graag serieuze inzet voor terugzie.Nog voordat ik wat kon zeggen, bleek echter dat ze alle huiswerkopdrachten had gemaakt. Nee, niet op de computer, maar wel met de hand geschreven. En wat daar inhoudelijk stond, maakte mij heel erg blij. Dat was gewoon de denkwijze van een zorgmedewerker op niveau 3. Ik schaamde me voor de manier waarop ik was binnengekomen.

 

Arabische bubbel

Een ander vooroordeel: Zodra statushouders van school vertrekken, stappen ze weer in hun Arabische bubbel en spreken alleen nog maar hun eigen taal. Ze willen hier eigenlijk helemaal niet zijn. En ik snap dat ook wel. 

De praktijk is écht anders, zo zien we bij onze studenten. Ze willen zo graag de Nederlandse taal spreken dat ze dat ook buiten school veel oefenen. Ze vinden het leuk om een praatje met Nederlanders te maken. Die praatjes worden erg gewaardeerd binnen zorglocaties. We zien dat ook tijdens onze Praktijkopleiding Zorg. Het mooie is dat vooroordelen verdwijnen zodra mensen elkaar goed leren kennen. Bewoners gaan de statushouders die voor hen zorgen heel lief vinden “Kom je straks nog even langs? Ik vind je zo lief.” Samen een praatje maken. Elkaar leren kennen en kijken naar wat de ander nodig heeft. Samen met bewoners en collega’s. Het gebeurt allemaal. En is zo mooi om te zien.

 
Wat heeft iemand in huis?

Soms wordt er -ook goed bedoeld- wel wat kinderlijk op de statushouders gereageerd. “Komen de meisjes morgen weer werken?” Het zijn allemaal getrouwde vrouwen van half 20 tot 35+ jaar met kinderen en een heel verleden achter zich. Ze zien er inderdaad jonger uit dan westerlingen. Daarbij spreken ze gebrekkig Nederlands. Dat maakt dat de neiging er is om ze op een veel lager niveau aan te spreken. Ook daarom is het heel erg belangrijk om te laten zien wat ze wél kunnen in plaats van wat niet. Ze kunnen meer dan we denken!

Nederland is gelukkig aan het veranderen en dat is goed en leuk om mee te maken. De meerwaarde zit erin om van beide kanten de vooroordelen naar boven te halen en te bespreken. Want ook zij hebben hun vooroordelen over Nederlanders. 

Je zult versteld staan van wat voor mooie gesprekken en plezier dat oplevert!

 
Lieke du Bois De Keerzijde

 

#datgaikmorgenandersdoen #voorbewoners #énvoormezelf #dekeerzijde #belevingszorg #hartvoordezorg #meemaken #waarmaken #meemakeniswaarmaken


Schrijf je in

We sturen maximaal 4 keer per jaar
een nieuwsbrief toe.