DE KEERZIJDE

Ervaringstrainingen en praktijkopleidingen
voor de zorg.
Minder regels, meer plezier.

In onze ervaringstrainingen wordt stap voor stap de regie overgenomen door onze 'Zusters' uit de praktijk. Zo voel je zelf wat afhankelijkheid met je doet. Deze kijk in de spiegel geeft een enorme boost voor verandering en persoonlijke versterking. Een hilarische eyeopener die niet snel vergeten wordt. Veranderingen en ideeën voor de dagelijkse zorg komen dan vanuit medewerkers en worden gezamenlijk met managers uitgevoerd.

Daar wordt iedereen beter van. 

 

 

Omdat we enorm veel nieuwe én goede medewerkers nodig hebben leiden wij statushouders en vluchtelingen op. Dit doen wij binnen speciaal ontwikkelde praktijkopleidingen met o.a. coaching on the job. Samen met onze partners bouwen wij aan een goede basis en achtervang in het vervolgtraject zodat duurzame inzetbaarheid gegarandeerd is. 

 

Wij investeren in het zorgvak omdat we geloven in de kracht en kwaliteit van mensen met een groot hart. 

 

 


 

MEEMAKEN
IS
WAARMAKEN

Ervaringstrainingen en workshops

Binnen deze trainingen worden deelnemers zelf verzorgd en begeleid door onze zorgprofessionals met jarenlange werkervaring.  Beperkingen zoals slecht zien, slecht horen, niet kunnen praten en rolstoelafhankelijkheid worden persoonlijk ervaren. Hulp bij de maaltijd en verzorging? Geen probleem! Je kijkt in de spiegel naar het effect van je eigen gedrag. Je voelt wat kleine, niet uitgeproken automatismen met jou doen. We spelen geen rollenspel want je blijft gewoon jezelf. Net zo makkelijk. Alles wat er gebeurt komt uit de praktijk en juist dit maakt de training pijnlijk herkenbaar maar zeker ook hilarisch. Een duurzame ondersteuning in kracht en positieve energie.

Bruikbaar vanaf dag één.   

OPSTAP
NAAR BETAALD WERK

Praktijkopleiding met coaching on the job

 

 Wil je graag werken in de zorg? Maar weet je niet waar te beginnen? Dan is de Praktijkopleiding Zorg, geschikt voor o.a. statushouders, van De Keerzijde iets voor jou. Je legt een goede basis om door te groeien naar een interne BBL-opleiding. De erkenningen zorgen voor een opstap naar betaald werk. De Keerzijde blijft, ook na afronding van de opleiding, ondersteuning bieden. We kiezen voor duurzame inzetbaarheid. Er is geen weg meer terug. Soms is er extra aandacht voor nodig en de moed om van gebaande paden af te wijken. En juist dat vinden wij erg leuk. 

 

Momenteel wordt deze opleiding vernieuwd en uitgebreid i.s.m. verschillende samenwerkingspartners. Volg onze nieuwsberichten via de nieuwsbrief en social media om op de hoogte te blijven. 

“I’ve learned that people will forget what you said,
people will forget what you did, but people will never
forget how you made them feel.”

 

- Maya Angelou -

Lieke schrijft: Er is nog leven na Alzheimer!

Soms kom je op zorglocaties waar je mond openvalt van verbazing. Zo’n plek is ouderenlandgoed Grootenhout in het Brabantse Mariahout. Een landgoed voor ouderen met dementie. Zij beleven er hun laatste levensfase met veel bewegingsvrijheid en omringd met liefde. Het landgoed is opgericht in 2009 door het stel Noudje van Bussel en Doris van Vuuren. Daar waar voor velen het leven stopt bij de diagnose Alzheimer, bewijzen Noudje en Doris dat er leven is ná Alzheimer.Met mijn ruim 30 jaar ervaring in de zorg en ruim 10 jaar ervaring als zorgopleider heb ik zelden zo’n warm en liefdevol zorginitiatief gezien. Niet alleen ik ben onder de indruk.

Tv-programmamaker en journalist Twan Huys schreef vanwege het 10-jarig bestaan in mei 2019 over landgoed Grootenhout: ’Ik ben diep onder de indruk van hoe dit project is ontstaan. Van hoe populair het is en hoeveel mensen zich hier aanmelden om hun laatste levensdagen te mogen slijten. En dit alles besprenkelt met liefde en empathie van de dames die er werken.’

 

Wat is de magie van het levenswerk van deze dames? Simpel, het komt allemaal uit hun hart. Niet de cijfers en de resultaten staan centraal, maar wel de liefde voor de bewoners en de passie voor het werk in de zorg. Binnenkort geven coaches en begeleiders van

De Keerzijde een ervaringsworkshop op het ouderenlandgoed Grootenhout in Mariahout.

 

Als ik het resultaat van hun levenswerk tot nu toe overzie, stel ik manager Francien van de Ven hardop de vraag: Jullie hebben hier alles goed voor elkaar. Waarom kiest Grootenhout dan toch voor De Keerzijde om haar zorgmedewerkers te trainen? Hun antwoord is net zo hartverwarmend, als eerlijk: “Iedereen werkt hier vanuit het hart, maar elke zorgmedewerker -hoe liefdevol en zorgzaam ook- heeft de valkuil om teveel te willen zorgen en de regie van de zorgvrager over te nemen. Met een ervaringsworkshop van De Keerzijde willen we hen laten ervaren wat het met je doet als je teveel betuttelt, ongemerkt regie overneemt en mensen teveel aanraakt zonder te vragen of dat goed is.”

 

Dankbaar voor zoveel zelfkennis en inzicht, wil ik graag een oproep doen aan alle zorgmanagers- en medewerkers van Nederland om eens een kijkje te gaan nemen in dit ouderenparadijs. Om ervan te leren voor je eigen organisatie.

Laten we samen de zorg beter maken!

 

#datgaikmorgenandersdoen #voorbewoners #énvoormezelf #dekeerzijde #belevingszorg #hartvoordezorg #meemaken #waarmaken #meemakeniswaarmaken

 

Zie ook https://www.ouderenlandgoed.nl

 

Lieke du Bois De Keerzijde

 

#datgaikmorgenandersdoen #voorbewoners #énvoormezelf #dekeerzijde #belevingszorg #hartvoordezorg #meemaken #waarmaken #meemakeniswaarmaken


Schrijf je in

We sturen maximaal 4 keer per jaar
een nieuwsbrief toe.