MEEMAKEN IS
WAARMAKEN

De Keerzijde creëert kansen in de zorg. Dit doen we met trainingen, workshops en praktijkopleidingen. Voor bestaande medewerkers in de zorg en voor mensen die de stap naar het werken in de zorg overwegen. We kijken altijd naar wat iemand wél kan en hoe waardevol dat is in de praktijk. In plaats van wat iemand niet kan en nog moet leren volgens het bestaande systeem. We draaien de praktijk om. Zo voorkomen we uitstroom van huidige zorgmedewerkers en trekken we nieuwe zorgmedewerkers aan. Wij komen zelf uit de praktijk en geloven in de kracht én de kwaliteit van medewerkers.

Investeren in behoud huidige medewerkers

Meemaken is waarmaken

Werken in de zorg is prachtig. Maar hoe zet je bewoners en jezelf in regie? Hoe voorkom en begeleid je moeilijk verstaanbaar gedrag bij bewoners? En maak je daadwerkelijk iemands leven elke dag een beetje mooier? Dat leer je tijdens een ervaringstraining van De Keerzijde. Wat je hier meemaakt, vergeet je nooit meer. Waardevol voor élke medewerker in de zorg, ongeacht functie.

Opleiden nieuwe medewerkers

Opstap naar betaald werk

Wil je graag werken in de zorg? Maar weet je niet waar te beginnen? Dan is de Praktijkopleiding Zorg van De Keerzijde iets voor jou. Je legt een gedegen basis om door te groeien naar een interne BBL-opleiding. Na afloop ontvang je erkende praktijkverklaringen niveau 2 en mogelijk zelfs niveau 3. Dit is jouw opstap naar betaald werk. De Keerzijde blijft altijd beschikbaar voor vragen en momenten waarop je alsnog vastloopt in de praktijk.

“I’ve learned that people will forget what you said,
people will forget what you did, but people will never
forget how you made them feel.”

 

- Maya Angelou -

Waar kies jij voor bij het aannemen van nieuwe collega’s?

De ouderenzorg wordt steeds complexer. Waar vroeger iedereen die het wilde vanaf zijn 65e een plekje kon vinden in een ‘bejaardentehuis’ is dat nu ondenkbaar. Het aantal 65-plussers is door de babyboom na de Tweede Wereldoorlog groter dan ooit. Er is simpelweg geen plaats meer voor zoveel ouderen in de zorglocaties. Als oudere moet je heel wat mankeren, wil je een indicatie kunnen krijgen voor een woonzorgcentrum. Daarbij hebben wij heel veel nieuwe collega's nodig.

Maar wat is daarbij belangrijk?Altijd als ik deze vraag aan iemand stel, denk ik terug aan mijn zorgbehoevende vader. Hij was wetenschapper en had drie titels bij zijn naam staan: professor, doctor en ingenieur. Natuurlijk ben ik daar als kind best een beetje trots op. Al heb ik er zelf niets voor gedaan. In de tijd dat mijn vader ziek werd, werd me echter duidelijk hoe betrekkelijk al die titels waren. Mijn vader was 89 en wist dat hij binnen afzienbare tijd zou sterven. Hij zei tegen ons, zijn kinderen, dat hij op zijn rouwkaart zijn titels niet wilde terugzien. Alleen zijn naam. Hij wilde herinnerd worden als de mens achter de titels. Zo wilde hij ook verzorgd worden; van mens tot mens. Dat is in mijn ogen precies wat er gebeurt zodra je van zorg afhankelijk wordt. Dan vervagen diploma’s, titels en zaken die status aanduiden. Dan draait het om je inleven in iemands situatie en doen wat er nodig is. Met warme en liefdevolle zorg. Mijn belangrijkste vraag is dan ook: Waar let jij op als je nieuwe medewerkers aanneemt? Zijn competenties van doorslaggevend belang of durf jij te kiezen voor een medewerker met minder kwalificaties die vanuit een warm hart zorgt en de benodigde competenties wel op een andere manier of op de werkvloer aanleert?

 

Lieke du Bois De Keerzijde

 

#datgaikmorgenandersdoen #voorbewoners #énvoormezelf #dekeerzijde #belevingszorg #hartvoordezorg #meemaken #waarmaken #meemakeniswaarmaken