DE KEERZIJDE

Ervaringstrainingen en praktijkopleidingen
voor de zorg

Ervaren zorgcoaches uit de praktijk staan klaar om medewerkers in deze heftige periode te ondersteunen met een speciaal ontwikkelde dagtraining onder de naam "Hoe nu verder?"

 

Onze ervaringstrainingen met praktijkgerichte coaching blijven natuurlijk ook actueel. Hiermee voorkomen we dat medewerkers uitstromen of uitvallen. Nieuwe medewerkers die extra aandacht verdienen leiden wij op binnen onze praktijkopleidingen met o.a. coaching on the job. Wij investeren in het zorgvak omdat we geloven in de kracht en kwaliteit van medewerkers. 

Daar wordt iedereen beter van!

 

HOE NU
VERDER?

Nieuw ontwikkelde dagtraining
voor alle medewerkers zorg

Hoe nu verder is een dagtraining voor medewerkers ter ondersteuning van hun persoonlijke kracht, zelfvertrouwen en hun toekomstige plannen in de zorg. 

 

In kleine groepen van 8- 10 deelnemers wordt onder leiding van een coach besproken wat er met iedereen is gebeurd tijdens de Corona crisis, welke impact dat heeft gehad en welke persoonlijke belemmeringen hierdoor zijn ontstaan.

De persoonlijke beleving is leidend en veiligheid gegarandeerd. 

 

Deelnemers wordt geleerd om vanuit hun mogelijkheden en ideeën antwoord te geven op de vraag: 

Hoe nu verder? Dit wordt vervolgens verwerkt in een persoonlijk plan. 

Dit plan wordt binnen de groep gepresenteerd. 

 

Uiteindelijk gaan deelnemers met vernieuwde energie en concrete acties naar huis. 

 

 

MEEMAKEN
IS
WAARMAKEN

Ervaringstrainingen en workshops

Binnen deze trainingen worden deelnemers zelf verzorgd en begeleid door onze zorgprofessionals met jarenlange werkervaring.  Beperkingen zoals slecht zien, slecht horen, niet kunnen praten en rolstoelafhankelijkheid worden persoonlijk ervaren. Hulp bij de maaltijd en verzorging? Geen probleem! Je kijkt in de spiegel naar het effect van je eigen gedrag. Je voelt wat kleine, niet uitgeproken automatismen met jou doen. We spelen geen rollenspel want je blijft gewoon jezelf. Net zo makkelijk. Alles wat er gebeurt komt uit de praktijk en juist dit maakt de training pijnlijk herkenbaar maar zeker ook hilarisch. Bruikbaar vanaf dag één. 

 

 

OPSTAP
NAAR BETAALD WERK

Praktijkopleiding met coaching on the job

Wil je graag werken in de zorg? Maar weet je niet waar te beginnen? Dan is de Praktijkopleiding Zorg, geschikt voor o.a. statushouders, van De Keerzijde iets voor jou. Je legt een goede basis om door te groeien naar een interne BBL-opleiding. De erkenningen zorgen voor een opstap naar betaald werk. De Keerzijde blijft, ook na afronding van de opleiding, ondersteuning bieden. We kiezen voor duurzame inzetbaarheid. Er is geen weg meer terug. Soms is er extra aandacht voor nodig en de moed om van gebaande paden af te wijken. En juist dat vinden wij erg leuk. 

 

Momenteel wordt deze opleiding vernieuwd en uitgebreid i.s.m. verschillende samenwerkingspartners. Volg onze nieuwsberichten via de nieuwsbrief en social media om op de hoogte te blijven. 

“I’ve learned that people will forget what you said,
people will forget what you did, but people will never
forget how you made them feel.”

 

- Maya Angelou -

Lieke schrijft: Waar kies jij voor bij het aannemen van nieuwe collega’s?

De ouderenzorg wordt steeds complexer. Waar vroeger iedereen die het wilde vanaf zijn 65e een plekje kon vinden in een ‘bejaardentehuis’ is dat nu ondenkbaar. Het aantal 65-plussers is door de babyboom na de Tweede Wereldoorlog groter dan ooit. Er is simpelweg geen plaats meer voor zoveel ouderen in de zorglocaties. Als oudere moet je heel wat mankeren, wil je een indicatie kunnen krijgen voor een woonzorgcentrum. Daarbij hebben wij heel veel nieuwe collega's nodig.

Maar wat is daarbij belangrijk?Altijd als ik deze vraag aan iemand stel, denk ik terug aan mijn zorgbehoevende vader. Hij was wetenschapper en had drie titels bij zijn naam staan: professor, doctor en ingenieur. Natuurlijk ben ik daar als kind best een beetje trots op. Al heb ik er zelf niets voor gedaan. In de tijd dat mijn vader ziek werd, werd me echter duidelijk hoe betrekkelijk al die titels waren. Mijn vader was 89 en wist dat hij binnen afzienbare tijd zou sterven. Hij zei tegen ons, zijn kinderen, dat hij op zijn rouwkaart zijn titels niet wilde terugzien. Alleen zijn naam. Hij wilde herinnerd worden als de mens achter de titels. Zo wilde hij ook verzorgd worden; van mens tot mens. Dat is in mijn ogen precies wat er gebeurt zodra je van zorg afhankelijk wordt. Dan vervagen diploma’s, titels en zaken die status aanduiden. Dan draait het om je inleven in iemands situatie en doen wat er nodig is. Met warme en liefdevolle zorg. Mijn belangrijkste vraag is dan ook: Waar let jij op als je nieuwe medewerkers aanneemt? Zijn competenties van doorslaggevend belang of durf jij te kiezen voor een medewerker met minder kwalificaties die vanuit een warm hart zorgt en de benodigde competenties wel op een andere manier of op de werkvloer aanleert?

 

Lieke du Bois De Keerzijde

 

#datgaikmorgenandersdoen #voorbewoners #énvoormezelf #dekeerzijde #belevingszorg #hartvoordezorg #meemaken #waarmaken #meemakeniswaarmaken


Schrijf je in

We sturen maximaal 4 keer per jaar
een nieuwsbrief toe.